Starter selskap for dronebeskyttelse

Tom-Inge Pedersen, gründer og daglig leder for Droneprotection.

Tom-Inge Pedersen (49) har vært ut og inn av arbeidslivet de siste årene. Gjennom møter på Mulighetsterminalen ble han inspirert til å starte sitt eget selskap, Droneprotection.

Pedersen kom over sin forretningsidé ved en tilfeldighet.

– Jeg var på jobb på Stord i November 2016, der jeg jobbet for Apply Leirvik med boligmodulen til Johan Sverdrup. En kveld surfet jeg på nettet og fant informasjon om såkalte ”dronejammer” eller ”drone gun”, fra et selskap som heter Droneshield.

Dronegun som kan ta ned droner

 

Pedersen som ble arbeidsledig like før nyttår 2016, har fått NAV-støtte til å etablere firmaet. Fra i sommer fikk han godkjent stønad for 8 + 4 måneder for å utvikle selskapet sitt. Nå har han agentur i Norge og Storbritannia på utstyret fra Droneshield.

Han sier at møtene på Mulighetsterminalen har vært inspirerende og han har fått mange gode tips og nettverk om andre som starter selskaper.

– Den ukentlige kaffedrøsen på morgenen var bra, og jeg har vært på kurs og seminarer der. Jeg har fått god støtte fra NAV og Gründer Jæren i prosessen.

Allerede er han travel med å møte potensielle kunder som er interessert, og han nærmer seg å kunne gjøre avtale med store kunder som vil ha teknologien som kan beskytte mot uønsket dronetrafikk.

– Jeg venter på en avtale med to store aktører/selskaper i England. Det ene prosjektet er veldig stort, og har 131 bygninger som skal ha dronebeskyttelse.

– Droner er over alt, de surrer oppe luften. I følge det norske regelverket skal de være 150 meter fra folk, og de har ikke lov til å filme uten tillatelse. Droner blir jo også brukt til spionasje. Med utstyret jeg forhandler kan dronene kontrollert tas ned.

Droneshield, utstyr som tar ned droner.

En ”drone jammer” rettes mot dronene og sender ut noen signaler som kutter videostrømmen og bildene som dronen tar. Så går det 10 – 15 sekunder og jammerens teknologi får dronen til å dra tilbake til der den startet fra eller at den lander trygt.

– Teknologien virker på 99 prosent av dronene og videreutvikles hele veien, slik at de er oppdaterte, forklarer Pedersen.

Han har veldig tro på at han skal kunne leve av arbeidet med det nye selskapet sitt. Allerede har han planer om flere produkter i porteføljen.

– Jeg skal også selge annet utstyr i samme segment, som overvåkningskameraer og gatestoppere for biler og trailere. Nå jakter Pedersen investorer som kan være med på å utvikle selskapet videre.

Utstyr som kan sperre veier for uønsket trafikk.

Utstyret er så dyrt at dette ikke er noe man har på lager. Han håper også å ansette folk også på sikt. Nå venter viktige møter med flere kunder i Norge som er interessert. Han har allerede mange interessenter. Også for et annet produkt.

– Trailerstopperen er en metallist som bli installert i veien og som kan gå opp og ned og stanse trailere og biler, sier Pedersen.