– Du kan påvirke mulighetene selv om du ikke er tilstede

Det sa den kjente TV- og musikkprofilen Jan Fredrik Karlsen da han holdt foredrag på Propellen på Mulighetsterminalen i midten av oktober.

Karlsen, som er kjent fra både Idol på TV2 og Melodi Grand Prix på NRK, jobber nå med eventer og som manager for Kurt Nilsen gjennom selskapene All In og Tune In.

Han er tydelig på hva folk kan gjøre selv for nå målene som blinker der fremme. Ivrig fremoverlent delte han sine erfaringer og kompetanser.

Skap et godt inntrykk

– De største mulighetene er de du skaper selv med inntrykket du gir og hvordan du får folk til å føle seg. Det betyr at når du ikke er tilstede er det andre som skal huske hva du legger igjen. Gjør du det på en god måte vil det åpne for at de gir deg muligheter på veien videre, sier Karlsen.

Vær nysgjerrig på andre

– Dette innebærer at folk må jobbe med sin egen tilstedeværelse, og det må de gjøre hver eneste dag. I møte med folk gjelder det å være positiv, nysgjerrig og interessert. Snakk med nye mennesker, press deg litt ut av komfortsonen. Hver dag, fordi du vet jo ikke hva de tar med seg av inntrykket de får av deg, påpeker han.

Skape opplevelser

Selv har Jan-Fredrik Karlsen alltid jobbet målbevisst for å komme dit han er i dag. – For meg handler det å være vennlig og positiv ikke om kynisme, det handler rett og slett om å skape positivitet og opplevelser. Karlsen er beviset selv. Da han ble spurt om å bli med på Idol på TV2 var det gått to år siden han møtte den personen som hentet ham inn.

– Slik forvaltet jeg muligheten fordi jeg hadde lagt igjen en god opplevelse hos ham, sier Karlsen som mener at det viktigste er å identifisere de indre drivkreftene som hjelper deg til å oppnå det du ønsker i livet.

Å være blid

Jan Fredrik Karlsen fremstår alltid veldig blid. Men selv sier han at å være positiv ikke betyr at du skal være overblid.

– Det går mer på at du skal legge igjen gode opplevelser med hvem du er, være tilstede i situasjonen og tørre å være nysgjerrig.

Det er godt å bli sett

– Folk elsker å bli sett og hvis folk ser oss så blir vi skikkelig glade. Det er smart å være opptatt av andre og høre hva de holder på med. Da finner man gjerne noen felles treffpunkt, og det kan være nyttig. Alle har opplevd å bli sett og få fortelle om det det jobber med. Det gjør godt ikke sant?